Silja Sjödin Exhibitions
lauantaina, toukokuuta 28, 2011
  EU, Fairtrade, Bahaí och Falun Gong

World Village, Världen i byn eller Maailma Kylässä är en 2 dagars multihändelsefestival i Kaisaniemi i Helsingfors.

Då bjuds allmänheten på ett hopkok av olika religioner, politik, filosofi, mat och musik, butiker, handel och uppträdanden från jordens alla hörn. Mycket folk, härlig stämning och befriande avslappnad trängsel utan alkohol.


Bahaíerna berättar om fred och religionernas och människornas enhet och om profeten Bahaullah som alla religioners utlovade profet i den sista tiden då den gamla världsordnngen skall falla och visionen om den nya tiden utan krig, fattigdom och orättvisor tar över.

Universella Rättvisans Hus, URH, Bahaíreligionens högkvarter finns i Haifa i Israel. Där finns även bla Babs mausuleum beläget på Karmelberget. Bab förberedde profeten Bahaullahs ankomst för mänskligheten och avrättades blott 31 år gammal för sin tro. Bahaier förföljs torteras och avrättas än idag för sin tro.


Falun Dafa eller Falun Gong är en metod som lärs ut av lärare Li Hongzhi som renar och kultiverar kroppen fysiskt och psykiskt.

Vad jag förstår så är syftet att uppnå universums egenskaper 'Sanning, Tålamod, Medlidande' genom att höja sin xingxingnivå, dvs sin moral och på så sätt erhålla den högenergirika Gongmaterien som förvandlar utövaren med uppriktiga avsikter till sitt sanna jag. Xingxingnivån höjs genom att ge akt på sina reaktioner av begär för att lära sig att släppa det känslomässiga taget om detta invanda beteende som håller fast individen långt under sina naturliga inneboende förmågor.

Den känslomässiga befrielsen från alla möjliga begär, tex maktbegär, tävlingsbegär, habegär, tobak, alkohol m.m anses vara det väsentliga. Att lära sig släppa taget om begären är just den känslomässiga friheten som ger det kraftfulla Gong möjligheten att växa. Denna befrielse tränar utövaren av Falun Dafa bland annat i kontakten med och bland människor i vardagslivets allehanda prövningar och genom Falun Dafas speciella övningar som också inkluderar meditation för att stilla tankarna och tömma sinnet i ett klarvaket, fullt medvetet tillstånd.

Detta tillstånd benämns som- `Ding'- "A state of empty, yet conscious mind" säger lärare Li Hongzhi i sin bok Zhuan Falun. Läsandet av boken och Lärare Li Hongzhis skrifter har högre prioritet än själva övningarna och utövarna uppmanas att dagligen sätta sig in i och fördjupa sig i lärarens budskap. Li Hongzhi gör inga anspråk på att vara en profet för en religion utan förtydligar gång på gång i böckerna att han är en lärare som undervisar människan mot dess högsta nivå-- att bli sitt sanna jag.

Flera miljoner Falun Gongutövare praktiserar Lärare Li Hongzhi's kultiveringsmetod över hela världen. I Kina förföljs, torteras och avrättas Falun Dafas anhängare då de anses vara ett hot mot regimen.


Och förutom clowner, spex och skoj så finns det en hel del hantverk, konsthantverk och konst att beskåda och köpa.

Så nu ska jag nog börja planera nån passande konstutställning inför nästa års World Villagefestival i Helsingfors, Finland. Tervetuloa!

Tunnisteet: , , , , , , , ,

 
Kommentit: Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki<< Etusivu
Art and Photography Exhibitions by Silja Sjödin

Oma valokuva
Nimi: Artist Silja Sjödin
Sijainti: Kampen, Helsingfors, Finland

Minglar, strollar och chillar i Helsingfors, fotar, ställer ut, går på konserter, utställningar, festivaler, fik och restauranger, tränar Falun Gong, gillar att träffa folk och umgås

Arkistot